1. gaming router

De top 10 beste gaming routers van 2024

Aandacht. Wanneer je een gamer bent, wil je graag de best mogelijke gaming router voor het beste resultaat. Maar, het is niet eenvoudig om de juiste gaming router uit de ruime selectie te kiezen. Gelukkig is daar dit artikel: De beste top 10 gaming routers. Hieronder volgen de top 10 gaming routers met hun unieke eigenschappen. Zo kun je de juiste router vinden om je gamingervaring naar een hoger niveau te tillen.

Wat is de beste gaming router van 2024? Vind hier de top 10!

Kun je ook zo genieten van het spelen van een bepaalde game? Om nog meer plezier aan deze game te beleven, is de aanschaf van de beste Unknown aan te raden. Met de beste Unknown beleef je niet alleen meer plezier, maar ook behaal je ook nog betere prestaties met het gamen.

Speciaal voor jou zijn op zoek gegaan naar de 10 beste Unknown. De 10 Unknown waar wij uiteindelijk bij uitgekomen zijn, zijn de aanschaf meer dan waard. Met deze 10 beste Unknown geniet je gewoonweg veel meer van je games, je game console en de tijd die je aan het gamen besteedt.

Laatste aanpassing: 30 jul. 2023

De 5 beste gaming routers op een rijtje

Zie je voordelen van een nieuwe Unknown in? Dan doe je er verstandig aan om even onderstaande 5 reviews op je gemakje door te nemen. In deze 5 reviews bespreken wij namelijk de 5 beste Unknown van dit moment. Door voor één van deze varianten te kiezen, breng je je gamebeleving naar een hoger niveau. Je beleeft hierdoor een stuk meer plezier, terwijl je ook veel betere gameprestaties kunt leveren.

1. ASUS TUF-AX3000 Gaming Router 3000 Mbps.

5/5

De ASUS TUF-AX3000 Gaming Router 3000 Mbps biedt een uitstekende prestatie voor gamers, met een maximumsnelheid van 3000 Mbps. De router heeft een snelheid van 2976 Mbps op de 5 GHz-band en 574 Mbps op de 2,4 GHz-band. Dankzij deze hoge snelheid kunnen gamers zonder vertragingen genieten van een zeer realistische gaming-ervaring. De router heeft ook een geavanceerd beveiligingssysteem dat is ontworpen om je netwerk te beschermen tegen hackers. Het ondersteunt WPA3-beveiligingsprotocollen, die de nieuwste beveiligingsmethoden bevatten om alle gebruikers op het netwerk veilig te houden. Daarnaast is er AiProtection Pro, aangedreven door Trend Micro™, die je apparaten beschermt tegen aanvallen en dreigingen van buitenaf. Ook zijn er regelmatig bijgewerkte beveiligingshandtekeningen om ervoor te zorgen dat je netwerk beschermd blijft. Dit maakt de ASUS TUF-AX3000 Gaming Router 3000 Mbps een uitstekende keuze voor gamers die op zoek zijn naar een betrouwbare en veilige router.

2. ASUS Rapture GT-AX11000 Gaming Router AiMesh WiFi 6 AX.

5/5

De ASUS GT-AX11000 is ook uitgerust met AiMesh technologie, waarmee je het bereik van je netwerk kunt uitbreiden door gebruik te maken van meerdere routers. Dit maakt het ideaal voor grote huizen of voor kantooromgevingen. Daarnaast is de ASUS GT-AX11000 uitgerust met een intuïtief gebruiksvriendelijk beheerplatform. Hiermee kun je alle instellingen van de router gemakkelijk en snel configureren, zodat je altijd de beste prestaties krijgt. Daarnaast kan de router ook automatisch updates uitvoeren, zodat je altijd over de nieuwste firmware beschikt. Met de ASUS GT-AX11000 Gaming Router AiMesh WiFi 6 AX krijg je dus een krachtige en veelzijdige router met verschillende features die gamers zullen waarderen. De router levert een extreem hoge snelheid en is uitgerust met een intuïtief beheersysteem, waardoor je de router gemakkelijk kan configureren. Daarnaast heeft de router ook een effectief bereik dankzij de AiMesh technologie. Op deze manier ben je altijd verzekerd van de beste prestaties en een optimale gaming ervaring.

3. ASUS RT-AX86U Pro Gaming Router AiMesh Wifi 6 AX.

5/5

Het gebruikersvriendelijke ASUS AiMesh Wifi 6-systeem laat je gemakkelijk meerdere ASUS-routers instellen en beheren, zodat je een uitgebreid netwerk kunt creëren. Met AiMesh kun je verbinding maken met al je apparaten, waar je ook bent in je huis. De AiProtection Pro, geleverd door Trend Micro, voorkomt ook dat je verbonden apparaten worden blootgesteld aan online bedreigingen, waaronder malware, phishing en identiteitsdiefstal. Daarnaast biedt de RT-AX86U Pro ook een gamer-specifieke oplossing met WTFast Gamers Private Network (GPN), waarmee je een optimale verbindingskwaliteit kunt bereiken met minimale latency. Verder beschikt de router over Adaptive QoS, een technologie die je kunt gebruiken om je bandwidth te beheren en zo ervoor te zorgen dat je verkeer altijd is voorzien van de beste service. Met deze router kun je de prestaties van je gaming-ervaring naar een hoger niveau tillen.

4. ASUS ROG Rapture GT-AXE16000 Gaming Router AiMesh WiFi 6E.

5/5

De ASUS ROG Rapture GT-AXE16000 Gaming Router is ontworpen voor intensief gamen, streaming en surfen. De router is voorzien van de nieuwe 6 GHz-band die meer vermogen en een betere stabiliteit biedt. Bovendien beschikt de router over dubbele 10G-poorten, een 2.5G WAN-poort en dubbele WAN-poorten die een snellere verbinding mogelijk maken. Met de AiMesh-ondersteuning kunnen gebruikers hun systeem uitbreiden met meerdere routers voor een betere dekking. De router is ook uitgerust met VPN Fusion, waarmee gebruikers een VPN-netwerk kunnen maken zonder de router te herconfigureren. Verder heeft de router een game-acceleratie op drie niveaus, waardoor de verwerking van spelverkeer verbeterd wordt. Ten slotte biedt de router gratis beveiligingssoftware voor extra netwerkbeveiliging.

5. ASUS RT-AX86S Gaming Router AiMesh WiFi 6 AX.

5/5

De ASUS RT-AX86S is een draadloze WiFi 6 gaming router die de prestaties van het netwerk naar een nieuw niveau tilt. De router is uitgerust met twee Ethernet Dual-band-antennes van 2,4 GHz en 5 GHz en heeft een zwarte kleur. Door deze twee banden te gebruiken, kunt u het beste bereik en prestaties krijgen voor al uw gamingbehoeften. Het is compatibel met de PS5, wat betekent dat u kunt genieten van een optimale gamingervaring zonder dat er vertraging optreedt. De ASUS RT-AX86S heeft ook een Mobile Game Mode, een levenslange gratis internetbeveiliging, Mesh WiFi-ondersteuning, een 2.5G-poort, een Gaming-poort, Adaptive QoS en Port Forwarding. Dankzij deze functies kunt u het maximale uit uw gamingervaring halen. De Adaptive QoS verbetert de prioriteitsregels van het netwerk, waardoor u stabielere verbindingen heeft met uw apparaten. Daarnaast biedt de Port Forwarding opties voor het instellen van poorten voor toepassingen die extra bandbreedte nodig hebben, zoals spelletjes. Met de Mesh WiFi-ondersteuning kunt u een Mesh-netwerk maken om een betere dekking in uw huis te krijgen.

Nog eens 5 prima gaming routers

Heb je de perfecte Unknown nog niet gevonden? Dan is het verstandig om ook even onderstaande 5 reviews goed door te nemen. Speciaal voor dit artikel zijn wij namelijk op zoek gegaan naar de 10 beste Unknown. Dit geeft des te meer aan dat wij niet over één nacht zijn gegaan. Ook over de onderstaande 5 Unknown zijn wij in ieder geval te spreken. Zij blinken op net iets andere gebieden uit dan de bovenstaande 5 Unknown.

6. TP-Link Archer AX90 Gaming Router AX6600 WiFi 6 Tri-Band.

5/5

Met de TP-Link Archer AX90 Gaming Router AX6600 WiFi 6 Tri-Band kun je een netwerk creëren dat voldoet aan de hoogste eisen van gaming en streaming. De router combineert tri-band wifi met de nieuwste wifi 6-technologie, waardoor je acht gelijktijdige datastromen krijgt die je apparaten op volle snelheid laten draaien. Ook heeft de router acht high-gain antennes, waardoor je krachtige wifi-signalen krijgt die je huis volledig bedekken. Daarnaast biedt de TP-Link Archer AX90 een uitgebreide beveiligingsoptie die je netwerk beschermt tegen virussen en malware. Bovendien zorgt de router ervoor dat je je internetverbinding altijd optimaal gebruikt. De router heeft ook een geïntegreerde USB 3.0-poort, waarmee je gemakkelijk toegang krijgt tot externe opslag. De router heeft ook een stijlvol design met een LED-display, waardoor je je netwerkstatus kunt zien.

7. ASUS TUF-AX6000 Gaming Router WiFi 6.

5/5

De ASUS TUF-AX6000 is ook uitgerust met een rangeboost-technologie die je draadloze signaalsterkte vergroot, zelfs als je ver van de router afzit. Het heeft ook een zeer robuuste externe antenne die zorgt voor een verbeterde netwerkdekking, zodat je overal een stabiele verbinding kunt krijgen. De router biedt ook een veilige en eenvoudige beheeromgeving, waar je netwerkinstellingen kunt aanpassen en beheren. Met de ASUS Router-app kun je ook meer controle krijgen over de instellingen, waaronder het beheren van gebruikers, het beheren van apparaten en het beheren van het gastnetwerk. Kortom, de ASUS TUF-AX6000 Gaming router is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en krachtige Wi-Fi-verbinding.

8. ASUS RT-AX89X Gaming Router AiMesh Wifi 6 AX.

5/5

Met de Asus RT-AX89X Gaming Router AiMesh Wifi 6 AX krijg je de best beschikbare draadloze connectiviteit. Met de router krijg je een supersnelle wifi 6 connectie voor een optimale prestatie. Dit maakt het mogelijk om verschillende apparaten tegelijkertijd te verbinden zonder dat het de prestatie beïnvloed. Bovendien is de router uitgerust met de nieuwste beveiligingsprotocollen zoals WPA3, die je een extra veilig gevoel geven. Ook krijg je er de kosteloze beveiliging van Asus erbij, genaamd Asus AIProtection Pro. Met deze beveiliging heb je de mogelijkheid om filters aan te zetten, zoals het blokkeren van bepaalde websites en apps. Verder heeft de Asus RT-AX89X Gaming Router AiMesh Wifi 6 AX ook een AIMesh functie. Met deze functie kun je meerdere Asus routers gebruiken om een mesh-netwerk aan te leggen. Hiermee kun je een snel, betrouwbaar en stabiel wifi-netwerk creëren, waardoor je overal in huis een uitstekende wifi-connectiviteit krijgt. De router is verkrijgbaar in een zwarte kleur met 8 antennes. Deze krachtige router zal jouw internetervaring aanzienlijk verbeteren.

9. ASUS TUF-AX4200 Gaming Router AiMesh Dual-Band.

5/5

De ASUS TUF-AX4200 gaming router is ook voorzien van AiMesh Dual-Band-technologie. Met deze technologie kunnen twee of meer routers via Wi-Fi worden verbonden, waardoor je een uitgebreid netwerk kunt creëren dat volledig afgestemd is op je behoeften. Doordat de routers verbonden worden via de 5 GHz-band, heb je altijd een krachtig en stabiel netwerk dat zorgt voor een ongeëvenaarde prestatie. Daarnaast is de router voorzien van diverse beveiligingsfuncties, zoals de ingebouwde Firewall en WPA3-encryptie, waardoor je netwerk tegen cyberaanvallen beschermd blijft. Ook is het mogelijk om gastnetwerken aan te maken, zodat je het netwerk voor je gasten kunt afschermen. Kortom, met de ASUS TUF-AX4200 gaming router creëer je een krachtig, stabiel en veilig netwerk waarmee je optimaal kunt genieten van online gaming.

10. ASUS RT-AXE7800 Gaming Router Tri-band WiFi 6E 7800 Mbps.

5/5

Met de ASUS RT-AXE7800 tri-band WiFi 6E router kun je uitgerust zijn met de meest geavanceerde technologieën. Deze router levert supersnelle verbindingen van maximaal 7800 Mbps, waardoor je ongekende prestaties krijgt. De router is voorzien van cutting-edge ASUS security technologie, waardoor je netwerk altijd optimaal beschermd is. De ASUS RT-AXE7800 maakt ook gebruik van de nieuwe WiFi 6E standaard, waardoor je de voordelen krijgt van een stabiele, krachtige en betrouwbare verbinding. Dankzij deze technologie kun je ook gebruik maken van meerdere verbindingen tegelijk, ideaal voor het streamen van video's, het spelen van games en het downloaden van bestanden. Met deze router ben je altijd voorbereid om de meest veeleisende netwerktaken aan te kunnen.

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over de beste Unknown

Voor de selectie van de 10 beste Unknown zijn wij niet over één nacht ijs gegaan. Nee, wij hebben een uitgebreid onderzoek achter de rug, waarbij wij onder meer op de prijs, kwaliteit, samenstelling, pluspunten en minpunten hebben gelet.

Ja, deze Unknown review is 100% betrouwbaar. Dit komt onder meer doordat wij het onderzoek volledig zelf uitgevoerd hebben. Wij hebben alle varianten zelf bekeken, bestudeerd en geanalyseerd. Juist hierdoor zijn wij in staat geweest om een complete top samen te stellen.

Ja, deze Unknown is 100% onafhankelijk. Wij werken bewust niet samen met merken of fabrikanten. De 10 Unknown die wij aanraden, zijn dan ook varianten waar wij zelf ook voor zouden kiezen.

Auteur

Gamen is ongetwijfeld de grootste hobby in mijn leven. Het is iets wat ik het liefste elke dag doe, maar het is ook iets waarbij ik veel van mezelf vraag. Om uiteindelijk de beste gameprestaties te leveren, heb ik veel onderzoek gedaan naar de beste gameproducten. Alle kennis die ik daarbij opgedaan heb, deel ik graag met je op deze website. Dit doe ik niet alleen, maar samen met een team van gameliefhebbers.

30 jun. 2023
Jarno
Jarno

Onze laatste woord over gaming router

We hopen dat deze lijst met top 10 producten je heeft geholpen om de juiste gaming router te kiezen. Er zijn een heleboel fabrikanten en modellen om uit te kiezen, maar met een van de bovenstaande routers weet je zeker dat je de beste kwaliteit krijgt. Laat je verhalen en recensies achter over de gekochte gaming router en deel je ervaringen met anderen. Het kan andere kopers helpen bij hun beslissing. Het vergelijken van prijzen en specs tussen verschillende modellen is zeker aan te raden voordat je een router koopt. Verdiep je ook in de reacties van andere gebruikers. Hopelijk hebben deze tips je geholpen om de beste gaming router te vinden die bij jouw budget en behoeften past. Succes!

Is een nieuwe gaming router aan te raden?

Ja, een nieuwe Unknown is aan te raden. Dat is zeker het geval in deze twee situaties:

  • Je wilt voor het eerst een Unknown uitproberen. Heb je tot voorheen nog geen Unknown gebruikt tijdens het gamen? Of speelde je je games voorheen op een andere manier? Ongeacht wat de situatie is, kan het geen kwaad om eens een Unknown uit te proberen. Grote kans dat ‘ie bij je in de smaak valt.
  • Je huidige Unknown is aan vervanging toe. In de wereld van gameproducten staat de tijd niet stil. Dit blijkt overduidelijk uit de nieuwste Unknown waar je voor kunt kiezen. Mocht je je huidige Unknown graag willen vervangen, kies je ook het beste voor één van bovenstaande varianten.

Waar moet een nieuwe gaming router aan voldoen?

Kies niet voor de eerste de beste Unknown die je online tegenkomt. Dat is één van de belangrijkste adviezen wij je mee willen geven. Je moet namelijk alleen kiezen voor een Unknown die aan de belangrijkste eisen voldoet:

  • De Unknown moet aan jouw wensen voldoen. Welke eisen stel je precies aan je nieuwe Unknown? Dat is één van de belangrijkste vragen om op voorhand over na te denken. Als je dat hebt gedaan, ben je snel in staat om de beste Unknown uit te kiezen.
  • De Unknown moet een top prijs-kwaliteitsverhouding hebben. Zo raden wij je aan om alleen voor een Unknown van een A-merk te kiezen. Ook raden wij je aan om te investeren in de beste Unknown. Hier heb je simpelweg op termijn het meeste plezier van.